heuvelland maastricht parkstad west midden noord

Vervoer

In het hart van de Euregio!

Nergens in Nederland vind je op zo’n korte afstand drie landen. Op één dag kun je er verschillende culturen, landschappen en eetgewoonten ontmoeten. Of je nu met de auto, per fiets of te voet gaat, je ontdekt vanzelf dat Limburg het middelpunt is van een streek waar het leven goed is. Waar je met de trein op één dag Bonn en Brussel aandoet.

Auto: nauwelijks files

Files zijn er nauwelijks in Limburg. De doorstroming tussen Venlo en Maastricht is dankzij de tunnels in de A73 bij Swalmen en Roermond sterk verbeterd. En aan die bereikbaarheid wordt ook de komende jaren flink gewerkt. Neem bijvoorbeeld de ondertunneling van de A2-traverse in Maastricht, de Buitenring Parkstad en de openbaar vervoersverbindingen met Aken en andere Duitse steden. (bron: www.zuidlimburg.nl)

Trein: highspeed door Limburg

De grotere LImburgse steden zijn goed bereikbaar met de trein. En ook onderling zijn de steden goed bereikbaar. Tussen de steden Maastricht, Roermond, Venlo, Heerlen en Sittard-Geleen rijden iedere 15 minuten treinen. De reistijd tussen die steden bedraagt ongeveer 20 minuten. Maar ook interessante steden in het buitenland zijn heel snel bereikbaar via het spoor.
Neem Londen en Parijs, vanaf de provinciegrens zijn ze in respectievelijk 3 en 4 uur te bereiken. De internationale sneltreinen rijden bovendien dagelijks naar Brussel in ruim 1 uur, naar Amsterdam in 2 uur en naar Frankfurt in 3 uur (bron: www.zuidlimburg.nl).

Voor meer informatie:

 

Vliegtuig: 8 vliegvelden op korte reisafstand

Maastricht Aachen Airport (MAA) is het vliegveld in Zuid-Limburg. Je kunt daar zowel inchecken voor continentale als voor intercontinentale vluchten. MAA is vanaf alle grote plaatsen in Zuid- en Midden-Limburg binnen 15 minuten bereikbaar, vanaf Venlo en Weert moet je rekenen op een reistijd van een klein uur. Wil je binnen Europa vliegen, dan zijn de vliegvelden van Antwerpen, Liege, Charleroi, Eindhoven, Keulen en Weeze ideaal. Voor intercontinentale vluchten zijn vooral Brussel en Düsseldorf interessant. De luchthaven van Luik is vooral sterk in vrachtvervoer. Maastricht Aachen Airport, Antwerpen Airport en Liege Airport bieden het comfort van zowel continentale als intercontinentale vluchten dichtbij huis.

En natuurlijk is ook Schiphol een optie. De treinen naar Schiphol rijden frequent. Ze brengen je in ongeveer 2 uur in de vertrekhal. En je hoeft hooguit één keer over te stappen. (bron: www.zuidlimburg.nl).

Interessante links:

 

 

> bekijk alle vacatures

‘LVO geeft
Limburg
toekomst!’

> meer over LVO

Houd mij op de hoogte

*
*

Limburg zoekt is een initiatief van LVO

sitemap · disclaimer · privacystatement